Deze blog is gelukt met plaatsen, echter helaas zijn de vorige nog “missers” bij de lancering van dit blog….Hermine vond de oplossing gelukkig en ik moet wennen aan “de bediening” van dit blog……;

We wonen in een wintersport gebied, althans als er sneeuw is, voor langlaufen en families met kleine kinderen. Hoogste berg hier is tegen de 1200 meter. In het hart van de Bourbonnaise-berg is er een klein familieresort dat bekend is bij natuur- en wintersportliefhebbers .

“De Loge des Gardes” is geklasseerd als een “familiestation” en ligt ten noorden van het Centraal Massief, op een gebied van 1050 tot 1180 meter op het hoogste punt van de Monts de la Madeleine. Hoewel het resort nooit heeft willen concurreren met grote wintersportbestemmingen, heeft het zich al een halve eeuw gevestigd als een verzamelpunt voor vrienden en gezinnen op zoek naar een fijne omgeving met rust en kalmte.

Het resort uitgerust met 3 skiliften, een transportband voor beginners en 4 pistes, groen, blauw en rood. 2,2 km afdalingen door en langs het bos en je kunt genieten van de sparren en beukenbomen die je beschutten tegen de wind. Langlaufen kan op 21 km pistes. Ten slotte is een sleebaan en die is stijl genoeg om plezier aan te beleven.

Gezegd moet worden dat de klimaatverandering sinds 2005 heeft gemaakt dat de grote hotel ondernemers zijn vertrokken en die hotels zijn gesloten. Echter het kleinschalige is gebleven en dat heeft haar eigen prettige sfeer in de winter en ook daarbuiten. vinden wij.

De winters 2020_21 EN 2021_22 waren forse winters met sneeuw dat maanden rondom ons huis op 800m is blijven liggen.  De afgelopen winter 2022-23 was iet milder met periodes dooi tussendoor en minder sneeuw. De foto’s geven een sfeerbeeld.

Categorieën: Natuur en klimaat

2 reacties

Gerrit · 26 november 2023 op 18:47

Ziet er mooi uit

Johan · 3 december 2023 op 11:48

Dit is nog echt winter en dat is echt wel mooier dan 3 maanden regen en wind, een soort van werfst, winter-herfst, zeg maar.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *