Na een veelzijdige loopbaan,  meestal ondernemend,  ben ik in 2018 met mijn partner Hermine naar Frankrijk geëmigreerd om samen een andere manier van leven te realiseren, met vooral tijd en ruimte voor ons eigen ritme en richting.

Het was ook het besluit om uit de “race van de dag” te stappen en uit de zeer veel vragende werkomgevingen die het (zelfstandig werkend) interim werk voor meer dan vijftien jaar heeft gekenmerkt. 

De gang naar Frankrijk was niet alleen maar een fysieke verplaatsing. Veel meer impact hadden andere levenskeuzes zoals een veel lager inkomen en voor mij was ook de beperktere Franse taalvaardigheid een klein dingetje. (laat nu net,  naast het redelijk de ‘Duitse  en Engelse taal’  te beheersen, nu de Franse taal de minst ontwikkelde zijn 🙂 

We wonen inmiddels, na een paar verhuizingen, in de Auvergne op een “lieu dit”.  Dat betekent dat het huis de naamgever is van de plek.  We hebben een geweldige plek gevonden.

In de vrije natuur en fantastisch huis met inmiddels bijna 3ha hectare grond om ons heen waaronder ook een beukenbos.. We zorgen voor de aarde hier en zij zorgt voor ons. Wij verbouwen groenten en fruit en we doen dat volgens de principes van permacultuur. Een magische tuin waar je ‘jezelf even kunt wegdromen’’, mediteren, de stilte en de natuur ervaren.

Om een indruk van de stilte en ruimte rondom ons huis te krijgen: in dit gebied wonen 4.5 mensen per km2 . Het is hier inktzwart ’s nachts, met een zeer heldere maan en sterrenhemel.

Na het verbouwen en helen van ons huis, dat ons een jaar samen intensief heeft bezig gehouden, kwam er wel veel tijd vrij en hebben we besloten om weer wat te gaan werken omdat we dat gewoon leuk vinden. Voor mij betekent dat een lokale bijdrage te leveren door een (school)bus te rijden in de regio-departement. Daarmee sta ik een beetje in het Franse werkleven bij een grote schoolbus onderneming in de Auvergne. Hieronder de verschillende bussen die hier voor de deur hebben gestaan, afhankelijk van het parcours. ..

 

33 zitter

59 zitter

22 zitter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik vind het leuk om beetje te bloggen over de belevenissen hier in France. Ik heb inmiddels al jaren blog-ervaring verzameld op een autoforum en zet dat hier voort.