16/4. 2024 Salut a tous…

Onze hond is vernoemd naar de Noorse God ‘Vidar’; volgens in de Noordse mythologie een stille, op zichzelf levende woud god.  Hij was de enige zoon van Odin en Grid en leefde in een gebied waar alles rustig en vredig was, met hoge struiken en hoog gras.

Vidar juni 2018

Vidar is inmiddels volgens zijn paspoort 16 jaar. Bij ons sinds 2017 toen nog op het Landgoed Manenveld. De leeftijd in aanmerking genomen gaat het redelijk. Hij heeft Prednison gehad en daar werden we niet heel blij van. Hij raakte nog meer gedesoriënteerd. De veearts adviseerde toch de kuur af te maken wat we ook begrepen. Er zit een neurologisch component in het systeem van Vidar waardoor de rechterpoot door ontbreken zenuw commando s  een disfunctionerend geheel is, Prednison zou mogelijk herstellend werken daarop.
Het is een hond die erg hecht aan een vast ritme,  dus laat opstaan is niet handig, want hij is gewend om erg vroeg in de ochtend te plassen en dat ritme moeten we vasthouden anders komt die voorbij zijn max. blaas houdbaarheid. Bij de eetbak ondersteunen we zijn achterhand zodat hij staand kan eten. Hij poept heel erg soms schuldbewust op de keukenvloer maar dat is droogvoer-                                                      keutels en bijna reukloos en in een vaste vorm.

Vidar op de keukenvloer april 2024

Tja lastig is dat ‘door de heupen zakken’ om te poepen buiten niet goed gaat, maar daar hebben we een “Hermine oplossing” voor door hem te ‘steunen’ door  middel in het nekvel te pakken, zodat hij niet achter door zijn poten zakt,  en hem mede daardoor overeind te houden.

Hij blijft nu bij ons huis en net buiten de deur naast de keuken een tuintje. En ja eerlijk gezegd houden we veel rekening met hem, maar dat kan ook niet altijd. Hij ligt op de foto bijv. in de keuken voor de kachel, maar de vloer is bijna te glad voor hem, maar hij weet nog overeind te komen en dat is ook een criterium voor zijn levensgeluk..

Vidar 2019

Hij heeft stevige eetlust en hij krijgt van ons twee keer per dag een healing dus ook veel aandacht en een pijnstiller.We hebben nu veel matten op de begane grond liggen op houten vloer zodat hij een makkelijk looppad heeft en hij gaat er elke dag weer voor en wij ook met deze trouwe viervoeter. .

Ik heb het al eens verteld maar dit beest komt van ver door zijn ooit zware mishandeling en heeft bij ons weer mensen leren vertrouwen en op deze manier komt hij goed door de laatste levensfase.  We laten de veearts meekijken. Zoals de veearts opmerkte “Son moral est excellent”.

We zijn met liefde een soort hond verpleeghuis hier. Vidar is soms gedesoriënteerd,  hoort slecht, of doet zo ha ha, echter hij wil wel graag nog naar buiten, eet goed en met zijn neus is niets mis mee….Zijn accesradius is inmiddels gereduceerd tot paar honderd meter, maar als hij de zwijnen ruikt denkt die nog dat hij die jonge god is                                                               in het grote Noorse woud.

.Beste lezers: “meer kunnen we niet doen en ooit is alles eindig”.

a prochaine Bob.

 

Vidar keurt het nog te kopen huis 2020 en ervaart sneeuw 2022als een leuke  omgeving

Categorieën: Beestenboel

5 reacties

DB200 · 25 april 2024 op 22:46

Elke hond zou zo wel oud mogen worden denk ik.
Hoe ziet zo’n healing er precies uit, is dat een soort van massage?

Bob · 26 april 2024 op 08:33

DB200 je vroeg wat healing/heling van een dier is. Het is niet zo dat je een beest daar even beter mee maakt of van zijn ziekte afhelpt. Om te beginnen aandacht en je beest in rust brengen door contact te maken met je handen en een soort comfortplek te maken. Onze hond vraagt erom als die zich oncomfortabel voelt en komt naar me te lopen.
Als hij gaat liggen voel ik met mn handen waar zijn temperatuur anders is dan op andere plekken van zijn lijf. Met mijn handen en hart maak ik contact met onze hond en dan op een of andere manier gaat het stromen. Hij zakt dan weg in een tevreden gemompel. Dat kan ook bij koeien en paarden enz. En ook bij mensen maar dat doe ik niet. Hier een link die er iets over zegt..https://faunatuurlijk.nl/healing-touch/

steven · 7 mei 2024 op 19:58

Hoi Bob,
bedankt voor de link. Ik keek eens door je nette eigen pagina! mooi gedaan en toen ik dit stuk zag moest ik het toch nog eens herlezen. Al denk ik dat het verhaal vrij parallel liep met dat van het volvo forum. Het gaat hem goed Vidar. Dat hij maar van zijn laatste lente mag genieten! Je hebt er langs deze weg weer een trouwe lezer bij 🙂

Bob · 8 mei 2024 op 13:20

D

Bob Vermeer · 8 mei 2024 op 13:21

Hi Steven, het klopt dat dit blog enigszins parallel liep met het Volvo forum, soms was de tekst anders geredigeerd zeg maar. 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *