Ondertussen in de stal in de avondrondes om de koeien en vaarzen/kalveren te helpen voeren, d.w.z. kalveren na het drinken bij de koeien weer naar de ‘kinderkamer’ sturen, met de hooivork hooi aandrukken die door trekker is afgedraaid en brokken geven…

Die hooi hoop in het midden is voor de volgende ochtend, dat lag er nu teveel. Aanvegen, hooibalen lossnijden en de beesten voeren..Het duurt een weekje voordat de koeien je voornaam kennen, maar daarna kun je rustig tussen ze door lopen en de boel wat aansturen. Toch weer mijn oude vak een soort interim management ha ha .

De buurman en ik doen in stilte ieder onze taak en op gegeven moment hoor je de hele stal in de candans van het eten en vult de stal zich met een prettige rust. De stal nodigt daartoe ook uit door de houten skeletbouw. In de zomer is de stal relatief koel en in de winter relatief warm genoeg voor de koeien. Ik heb heel wat stallen gezien maar deze is een bijzondere; leuk is dat dat ook Jelger de oude buurman boer uit de Achterhoek beaamt. ( Jelger lees je mee? šŸ™‚

De foto s spreken voor zich:

 

 

Categorieƫn: Beestenboel

2 reacties

DB200 · 3 mei 2024 op 09:13

Om het allemaal bij te houden is best nog wel spierkracht en uithoudingsvermogen nodig als ik het zo in schat. Zolang als het geen aangenomen werk wordt, blijft het een leuke bezigheid.

Bob · 3 mei 2024 op 09:46

DB200 de weidegang komt eraan volgende week en dan is ook klaar.
Is best wel leuk met de kalveren en de koeien die je zo nu en dan vrolijk toe loeien.
Nu en dan trekker werk dus is leuke hobby. Daarnaast hebben we altijd graag gewerkt en achter de geraniums zitten hoeft ook niet.

Uit onderzoek blijkt dat de mensen die doorwerken omdat ze het geld hard nodig hebben veel minder tevreden waren over hun leven dan mensen die doorwerkten omdat ze werken plezierig vinden. De mate waarin gepensioneerden belangstelling hebben om weer te gaan werken verschilt ook naar leeftijd en opleidingsniveau. Bijna de helft van de 66- tot 69-jarigen overweegt om onder bepaalde omstandigheden weer te gaan werken. Dit is substantieel lager onder de groep van 75- tot 79-jarigen, maar ook daar zien we dat Ć©Ć©n op de drie nog betaald werk wil overwegen. En ook hier weer de opleidingsniveau: Verder heeft de helft van de hogeropgeleiden belangstelling om weer te gaan werken, tegenover 29 procent van de lageropgeleiden.Daarnaast zijn hogeropgeleiden gezonder dan lager opgeleiden rond hun pensioen leeftijd. Kortom een boel actoren die bepalen welke positie je inneemt na je pensioennering.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *