Tja de XC70 2012 is echt wel een andere auto dan de vorige serie SW2 waar ik een blog voor schreef 11 jaar lang.

Om te beginnen toont de auto wat robuuster en een beetje groter. De XC stoelen zijn beter dan de V70 Kinitic uitvoering van mijn vorige Volvo uit 2006.
Aan alle kanten geven de zetels meer steun ( het zijn geen stoelen).

Nu heeft deze XC relatief weinig kilometers gelopen, maar het verschil met de bestuurders stoel en bijrijdersstoel is wel aanmerkelijk te noemen. Zakt dan toch wel in zeg maar, echter desalniettemin zit de zetel comfortabel genoeg en de bijrijder stoel beter:) Vorige eigenaar was een stevige boy van 100kg plus ..en ik weeg maar 73 dus dat is wel een verschilletje. Helaas kun je de zitting niet wisselen met de bijrijder.

Ik heb veel te vervoeren met verbouwen e.d. en met de bank plat heb je een zee van ruimte die aan alle verwachtingen voldoet. Handig is dat je een soort ski luik hebt en dan makkelijk 2.50meter latten naar binnen schuift.

Grootste verbeterpunt is de laadvloer, met de vorige serie SW2, dat je nu alleen de leuningen naar beneden hoeft te klappen en je hebt een vlakke laadvloer. Groot gemak.
Minder gemak is toch wel de beperkte opbergruimte in de deuren en de rest van de voiture.

Ik woon in de bergen op 800m hoogte en het gehucht ligt op 1185m dus we klimmen en dalen wat af hier. Laten we zeggen dat de XC meer een snelweg cruiser is en daarvan hebben we er hier minder. Dat betekent dat je wat rustiger komt te rijden in de bergen met al die bochten en klim en daal exercities. De massa laat zich voelen! Op de brug woog de XC 1970 kg.
De locals rijden hier allemaal in kleinere wendbare auto s zoals de clio.

Tja en dan het rijden zelf….De souplesse en trekkracht van de D5 motor is gewoon uitstekend te noemen. Nu heb ik een aanpassing motormanagement gedaan bij Obbe Tuning toen ik in Nederland was, maar de souplesse was daarvoor ook al bijzonder goed te noemen. Door de aanpassing voel je nu geen enkel “hikje” meer in het schakelen. Nog meer dan voorheen gaan de gangen boterzacht in elkaar over en daar zal de flush van de bak ook wel bij helpen mogelijk.. Weldadig schakelen heet dat.

De Geartronic 6 bak is wel even wennen. Deze is zo geprogrammeerd dat de automaat zo snel mogelijk naar de hoogste versnelling wil…ook dus als je aan het stijgen bent. Ik heb de aanname dat men geprogrammeerd heeft af fabriek voor de emissie en niet primair voor het krachtenveld in de motor zelf.

 

Dat resulteert in een gebrom op 1300 toeren of zelfs lager. Mijn oplossing is dan met de hand terug te schakelen of de S stand te gebruiken. De S stand is echt veel hoger in de toeren maar dan vanzelfsprekend ook meer verbruik.

Echter met de S stand heb je een zeer actieve gretig reagerende SUV die met de aanpassing motormanagement echt wel snel te noemen is. Met de aanpassing heb ik nu 245pk en 500nwt en voelt het rijden nog verfijnder aan dan origineel en dat is ook al prettig rijden. Mijn gemiddeld verbruik hier in bergland ligt rond de 1″12.

Nog even terug naar het rijgedrag; de XC heeft Pirelli s Verde MS zomerband eronder 235.50.18 en XL verstevigd draagvermogen.
De banden voldoen goed, echter een Michelin Latidude Cross DT zou mijn favoriete band zijn onder de XC, zeker ook omdat ik regelmatig over verharde grindpaden en zandwegen rij.

Het rijden in de vele bochten en cicades voelt stevig genoeg stevig genoeg en de XC is goed genoeg op comfort afgeveerd, echter dat had van mij iets stijver gemogen maar dat is smaak. Rond de 170.000km ga ik de schokbrekers vervangen en dat worden dan mogelijk Monroe Reflex omdat die ietsje stijver af veren is de ervaring bij de V70.

Het comfort van het rijden is groot en zeker ook door het Safety Pack die je Volvo binnen de lijnen van de péage of autoweg houdt. Een waarschuwing signaal als je over de lijn gaat en op de lange track als je ogen wat zwaar worden krijg je een digitaal kopje koffie op je scherm. Stoppen dus.

Verder automatisch de afstand bewaren tot de voorganger en dat is echt super relax op de grote baan. Je gaat gewoon achter een andere voiture hangen en dan rijden maar. Geen zorgen dat je even die ene seconde niet ziet. Namelijk dat vertragen wordt voor je gedaan door de rem assistent.

Een echt fijne veiligheid maatregel!. De Safety City programmering maakt dat je met de automatische rem assistent redelijk bent toegerust om aanrijdingen te voorkomen zeker met voetgangers en fietsers.

Wat hebben we dan nog nog meer voor een lekkers:

-heerlijk de koeling in je stoel, zeker met leer en heet weer. Mijn voorkeur zou uitgaan van een stoel van half leer en stof maar die keuze had ik niet bij een occasion.
-Gelaagd glas wat de XC bijzonder stil maakt binnen en wat een genot.
-Blis als een auto je inhaalt…M.a.w. niet nodig voor mij maar zit er op en ja je hoeft maar een keer niet te zien dus het helpt wel.
-prima audio performer standaard voor mij
-zelf in te stellen stuurbekrachtiging is fijn.

Wat verbeter puntjes:
-een gemiste kans dat men de AWD niet zelf kan activeren. Je kunt de ESC uitzetten en dan volgens het boekje heb je maximale grip. Maar zelfs de Dacia heeft een knop waarmee je van FWD naar AWD kunt schakelen.

-De automatische ruitenwisseraanslag van de achterruit bij het schakelen naar de achter-uit versnelling heeft het risico in de winter dat je motortje achterin verbrand bij vast vriezen.

-Het is al vaker gezegd: het ontbreken van volwaardige reserve band. Dat heb ik nu aangepast, al moest daarvoor de zwarte cover onder de laadvloer versneden worden om ruimte te maken.

-De handrem gaat elektronisch en ik vind het maar niets. Deze lost niet altijd automatisch en ik moet steeds weer nadenken over hoe te ontkoppelen.

-Geen temperatuurmeter is echt een fout !! Hoe kun je het bedenken zo een belangrijke indicator zeker in de bergen en met aanhanger..
Ik heb dat nu opgelost met een NEXUS drongel die aan te sluiten is op de OBD ingang en die je kan laten zien wat er maar te meten is.

Denk aan olie temperatuur, turbo druk, ATF versnellingsbak temperatuur en accu voltage en dynamo laadvermogen enz. enz. Je download een app en die helpt je door het programma heen om af te lezen. Je kunt geen schade aanrichten in de software van je auto, dat is beveiligd.

Mijn voornemen is met plus minus jaarlijks 28.000km om elke 14.000 de olie te verversen. De olie kost hier bij de supermarkt rond de 5= de liter en jazeker met de goede spec, dus dat zijn de kosten niet als je dat zelf doet. Belangrijk, want ik rij ook veel korte afstanden in de range 20 tot 40 km.

Ik heb het nog niet gehad over het rijden met een aanhanger of caravan, echter met deze motoruitvoering D5 en AWD rij je gewoon onder maximaal ideale omstandigheden. Bij Luik in België omhoog is met grootste gemak. Mijn Vintage caravan Fleurette 1991 weegt 900kg en door het hefdak maar 1,98 meter hoog rijdend dus minder lucht weerstand. (boven de 200cm betaal je tarief 2 op de péage dus zijn veel caravans met ingeklapt hefdak net onder de 200cm.)

Kortom, een fijne comfortabele ruime reisauto waar je door de verhoogde vrijgang makkelijker cross country kunt rijden, wat hier echt praktisch is.

Categorieën: Mijn Volvo-blog

1 reactie

DB200 · 25 april 2024 op 22:20

Wat je omschrijft herken ik wel. Ook met 2500kg aan de haak geeft de auto geen krimp dus 900kg is een peuleschil voor de D5.
Verder is de XC70 een heerlijke lange afstand reiswagen, ik ga er graag mee op pad. Het duurt dan niet lang of mijn reisgenoten vallen in slaap. Soms is het meer een reiswieg in plaats van een reiswagen.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *