8/7-24 Salut a tous,

even een kort Volvo blogje ..

Als het zomer is loop ik even alles langs, vloeistoffen, binnenkant voertuig schoonmaken  voorruit schoonmaken altijd lastig en tevens de scharnieren van koetsdeuren en sloten en natuurlijk ook het dakraam even smeren .

Daarnaast een stevige wasbeurt laat de lak zelfs na precies twaalf jaar rondrijden prima glimmen. De auto is 7 juli 2012 op kenteken gezet. Ook onze vorige Volvo anno 2006 rijdt nog rond in de regio met 535.000km op de teller en ook die lak glimt nog zag ik laatst…

 

Continental Cross HT op de XC70

Paar maanden terug heb ik een nieuw stel banden Continental CrossContact H/T 235/50/18 98 onder de XC70 gezet en ze doen het uitermate goed moet ik zeggen. Wat opvalt is het weinige geluid. Het is gewoon een stille band. Daarnaast rij ik hier ook regelmatig off road en daar doet deze band het gewoon ruim voldoende  om over de verharde modderige zandpaden te kunnen rijden. Bochtenwerk hier in de bergen gewoon goed lekker stevige wangen in de band en strak door de bochten.

Het is een 7O wegband en 30 voor verhard off road. Gras op de oprit hier pakt die nat moeiteloos, al helpt de All Wheel drive stevig mee. De stenige paden kan de band goed hebben door de stevige en verdikte zijkant. De band heeft een open profiel karakter dus ook water wordt goed verwerkt.

Inmiddels loopt de XC alweer naar de 195.000km op de teller en dat gaat best snel. Ik heb ook een zogenoemde Vdash tool en dat een module waarmee je in de software van de auto kunt kijken. Deze helpt bij het maken van een analyse mocht je een storing krijgen. Deze Vdash uitleesmodule voor Volvo heb ik van vriend Obbe beschikbaar gekregen en ik ben er helemaal blij mee. Beschermd je mogelijk ook tegen foute dure analyse garages….

 

Logo software voor kijken in de auto Volvo techniek.

Het geeft een overzicht van de technische staat van de XC70 en hier in France kan ik redelijk onderbouwd weten of de garagist het goede doet…

Daarnaast kan ik onderhoud termijn wegschrijven na het zelf olie verversen en aanvinken welk onderhoud ik gepleegd heb zoals luchtfilter, interieurfilter. Tevens kan ik met de Vdash de taal van de auto veranderen van bijv Frans naar Nederlands of Duits naar Nederlandse taal.

Met Vdash kun je ook het motormanagement aanpassen voor iets ander vermogen en als deze gemonteerd is dan ontbrandt de standkachel, stoel verwarming, elektrisch bediende stoelen, een ander type radio inregelen/programmeren. Deze modules zijn vaak ingebouwd maar niet software matig geactiveerd en dat kun je dan met Vdash doen dat activeren.

Kijk maar even op https://www.obbetuning.nl. Ik heb er zelf veel plezier van en dus mogelijk kunnen andere volvo rijders ook hun voordeel mee doen. Beetje technische aanleg is wel handig natuurlijk. Ps: Voor de helderheid dit is gewoon mijn ervaring en heb verder geen belangen bij het product.

Hieronder nog een foto van mijn uitlees sessie vandaag. Feitelijk vermeld de Vdash dat mijn airco vochtigheid sensor vervangen kan worden .  De groene vakjes zijn de software meetpunten in de auto.  Kortom de bolide is weer up to date…

a prochaine Bob.

sorry beetje wazig van het scherm. De resultaten technische staat sofware.


2 reacties

Henry · 10 juli 2024 op 09:01

Goed dat de XC70 zo goed onderhouden wordt Bob!
Vergeet ook niet om de afvoerkanaaltjes van je schuifdak mee te nemen bij de schoonmaak, dat voorkomt een hoop ellende.

Bob · 11 juli 2024 op 08:57

Dag Henry, dank voor de tip, ja vorig jaar ook schoongemaakt. Onderweg vandaag de melding “halve liter olie bijvullen”… ik weet het niet. Ik ga ieder geval een fysieke oliepeil stok bestellen. Ik vertrouw de elektronisch peilstok niet… Vervelend dit. Na he t olie verversen vorige mand stond de electronisch peilstok ook al niet op vo en ik heb zelf de olie erin gekieperd in juiste hoeveelheid.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *