10/4-2024

Salut a tous,

Ondanks de vakantie ging vanmorgen de wekker al vroeg om 0.600. De auto moest naar de Controle Technique voor een tweejaarlijkse APK in France. Iets vroeger vertrokken met een omweg zodat de motor goed heet zou zijn i.v.m. diesel uitstoot-meting en precies 0.800 uur  stond ik voor de roldeur.

 

De minuten tikten weg en eindelijk: om 8.10hr deed iemand de deur open. Ik kende de man niet want het was een remplaçant (een vervanger van de keurmeester).

Dat was jammer, maar laten we de brug maar oprijden met de XC70. De “oudere” keurmeester moest het systeem opstarten en vroeg een ogenblik geduld. Dat duurde wel vijftien minuten en toen hoorde ik hem mompelen dat hij Vichy moest bellen.. Mopper, gemopper van die keurmeester en uiteindelijk maar besloten een nieuwe afspraak te maken, want hij gaat tijd te kort komen voor de keuring voordat de volgende afspraak zou komen.

Thuisgekomen met de aanhanger naar de buurman, geladen met oude panlatten na de werkzaamheden van het dak. Hij stookt ze op in een grote ketel waar anderhalve meter hout in kan…

Beetje rust nu met de grootste werkzaamheden. Het was het laatste stuk dak wat we gerenoveerd hebben van het bewoonbare gedeelte van het huis. De kapschuur  laten we even voor wat het is, die is goed lekdicht.

We vinden dat het het geheel er nu mooier uitziet dan bij aanvaarding van het het huis in 2020 met toen wel serieus achterstallig onderhoud. Feitelijk kan het zo weer zestig jaar verder. We zitten hier nu deze maand vier jaar en in onze ogen heeft het huis in kwaliteit een metamorfose ondergaan met de vele vernieuwde planken vloeren, isolatie zolders en elders, renovatie elektra, bijna alle kozijnen vernieuwd en dat met nijver “zelf doen” , Hout CV kachel en 20 radiatoren en leidingen aangelegd met hulp van vriend Ries en dan de tuin nog.

Beste mensen, de tuin wordt hier toch mooi. Nu is er wel een dingetje met de tuin…..Het is nu zo dat ik de meest mooie plantjes voor onkruid aanzie en ik graag de bosmaaier ter hand neem. Jawel vrinden en mede lezers , dat is een potentieel explosieve materie in een relatie….Ha ha. Maar serieus, ik leer elke dag bij en we hebben al tomaat, pompoenen, salade enz. gepoot.

De tuin of ons mini landgoed Le Bois Trapière,… daar ga ik zeker een apart blog aan wijden. De buitenboel is Hermine haar domein en ik werk gedeeltelijk ‘ in opdracht’ in de tuin. Nu nog een kleine Quad voor op het terrein op het wenslijstje zetten voor Sinterklaas 2026 ha ha …

De foto’s van het huis geven de aanvang- en de huidige situatie buitenkant weer. Op de foto klikken voor vergroting. 🙂

O ja…Dinsdag opnieuw naar de Technique Controle met de Volvo.

A prochaine Bob


4 reacties

steven · 10 mei 2024 op 21:08

Ik dacht echt dat je er al langer zat aan al die verbouwingswerken die ik met de jaren gevolgd heb.
Het is onvoorstelbaar hoeveel tijd je eigenlijk bezig bent iets ter renoveren en al zeker hoeveel kleine details erin kruipen. De fotos spreken wel voor zich. Ongelooflijk knap is het geworden en dan kan ik best geloven dat de lokale mensen blij zijn dat er iemand zijn schouders onders deze charmante woning gezet hebben.
Succes in de moestuin, dat is een leven leren heb ik al begrepen.

Bob · 10 mei 2024 op 21:13

Ha Steven dat gevoel hebben wij ook. Echter ons eerste huis in France in de Nievre hebben we ook anderhalf jaar aan verbouwd. Maar goed ook het huis en gebouwen die jij hebt..daar is altijd werk aan.
Ja die moestuin is maar een klein gedeelte van bijna 4 hectare…Maar niets lekkerder dan de eigen groente.

Bart · 14 mei 2024 op 09:06

Lekker rustig nu op het Volvoforum nu je gewieberd bent.

Bob · 14 mei 2024 op 12:06

Ha die Bart dat zou te veel eer zijn vermoed ik… 🙂

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *