TOCH WEL EEN EEN HELE AUTO DIE XC70 van 2012

Vanmiddag moest ik tijdens de sneeuw na een achteraf afspraak met stevige helling. Zegt die Engelse mevrouw “You can’t come here, it’s too slippery, you need a 4×4”. Ik was er een keer eerder geweest op een verse kip te halen.. Ik twijfelde even maar ach een XC70 AWD…doen met een beetje opwinding van aanstormend plezier…

Inmiddels ligt de kip in de pan en gaat morgen in de marinade en ik kwam een Franse tekst tegen van Franse Volvo Cars eind 2011 over de Volvo XC70 2012.
Ik heb de test wel door een digitale vertaler gehaald , de onderstaande tekst iets aangepast als ik die optie niet aan boord heb, maar na het lezen van die tekst dacht ik wel wat hebben we een doordachte en vooral veilige auto met al die persoonlijke bescherming systemen….
Daar gaan we en ja ja het is een wervende tekst maar de uitleg van veiligheid koetswerk had ik zo nog niet op een rijtje  gezien. Het is allemaal aan boord.
Ik ben wel onder de indruk van het hoofdstuk “VEILIGHEID”

1: Goed gecontroleerd gedrag
De auto is ontwikkeld en gebalanceerd om de beste rij sensaties te bieden, gebaseerd op een flexibele ophanging en veilige weghoudend gebruik, gecombineerd met een grote stabiliteit. Dit is vooral belangrijk als de auto wordt geladen met veel passagiers en bagage.( bla bla verhaal)

  1. torsieveerkracht met maar liefst 15% ten opzichte van de vorige versie van de XC70. Chassistechnologie heeft geprofiteerd van een ontwikkeling die het meer stabiliteit geeft en nog beter gecontroleerde reacties mogelijk maakt. Er werd een grote inspanning geleverd aan het ophangingssysteem en de bevestiging van de motor, om het comfort van hoge kwaliteit te garanderen.

  2. DSTC in serie
    De elektronische correctie (DSTC) maakt deel uit van de standaarduitrusting. Wanneer het een schuifstarter detecteert, wijzigt dit elektronisch gestuurde systeem de verdeling van het vermogen van de motor en remt het de wielen die dit vereisen om elk risico op slippen te beperken. ( heeft elke moderne auto)

 

  1. Volledige transmissie met Instant Tractiefunctie.
    Verschillende versies van de XC70 zijn uitgerust met de  Haldex AWD vierwielaandrijving. Met een elektronisch geregelde hydraulische koppeling verdeelt het AWD-systeem de kracht tussen de voor- en achterwielen om de best mogelijke tractie te garanderen. Het apparaat is uitgerust met het Instant Traction-systeem, waardoor de kracht van de voorwielen naar de achterwielen een fractie van een seconde gaat zodra ze in contact komen met een glijdend of onstabiel oppervlak.

  2. Het controlesysteem van de bergafwaartse transmissie
    Het Intelligent Downward Transmission (HDC) besturingssysteem regelt automatisch de snelheid van de auto wanneer deze een steile helling afdaalt. Met de remmen en het motorkoppel regelt dit apparaat de snelheid van de auto en houdt deze ongeveer 10 km/u. Deze functie wordt bediend door een knop op het dashboard.

MOTOR (alleen de D5 laten staan ) diesel vijf cilinder heb ik

7. D5 verbeterd, 215 pk
De verbetering van de prestaties van dieselturbomotoren gaat gepaard met een lager verbruik van beide motoren.
Het verbruik van een Volvo XC70 D5 is 5,6 l/100 km (149 g/km) in de versie met vierwielaandrijving en handgeschakelde versnellingsbak, en 6,8 l/100 km (179 g/km) met een automatische transmissie. De cijfers voor de D3-motor met voorwielen en handgeschakelde versnellingsbak zijn voor de XC70-versie van de DRIVe 5,5 l/100 km.

( Ik rij gemiddeld op de lange baan 1:14 en bij huis in de bergen 1:12,3 )

8. VEILIGHEID

Vervormbare gebieden die verschillende staalkwaliteiten benutten of de kinetische energie :

De gepatenteerde frontale structuur is verdeeld in gebieden waar elk tijdens de vervormingsvolgorde op een bepaalde manier reageert. De buitenste gebieden zijn het meest vervormend. Hoe dichter de krachten van de botsing uit de passagiersruimte komen, hoe minder de materialen vervormen.
Om elke zone over voldoende eigenschappen te beschikken, worden in de verschillende structuren verschillende staalkwaliteiten gebruikt, met in totaal vier verschillende kwaliteiten. Naast een gewoon staal voor het lichaam, worden drie soorten speciaal staal gebruikt: hoogwaardig staal, zeer sterk staal en ultra sterk staal.

Zijdelingse structuur van hoge sterkte:

Om de zijdelingse bescherming te optimaliseren, bestaat de gehele carrosseriestructuur uit een combinatie van speciaal staal van verschillende kwaliteiten (staal met hoge sterkte, zeer sterk staal en ultrasterk staal). De verschillende stalen componenten en kwaliteiten werken samen om inbraak in het passagierscompartiment te minimaliseren. Integendeel, het doel is ervoor te zorgen dat de auto zijwaarts beweegt – weg van het “aanvaller” voertuig.

Booster zitjes en cover met twee posities zijn de kinderzitjes terwijl ze genieten van de best mogelijke bescherming.

Tweede generatie WHIPS:

Het WHIPS van Volvo is een van de meest efficiënte op de markt. In het geval van een botsing aan de achterkant van de voorste stoelen vergezeld van de beweging van de inzittenden, wat de impact dempt, net als wanneer een bal wordt ontvangen. De XC70 profiteert van de nieuwste generatie van dit systeem, die zelfs zachte schokkende, zorgt voor een goed contact tussen het hoofd en de hoofdsteun gedurende de inslagvolgorde.

De detectie van voetgangers:

Voetgangersdetectie met automatisch full-power remmen is nu beschikbaar op de XC70. Deze assistentiefunctie is ontworpen om de bestuurder te helpen bij het detecteren van gevaar en kan de nachtmerrie van de botsing van een voetganger voorkomen. Deze automatische reminrichting maakt het mogelijk om botsingen met een snelheid van minder dan 35 km/h te voorkomen.

detectie/rader zwarte vlak

Botsing met automatisch remmen van de achterzijde..;( wist ik niet..)

Achter aanvaringen zijn goed voor een derde van de geregistreerde ongevallen – en in meer dan 50% van de gevallen remt de bestuurder helemaal niet.Het Collision Anticipation System with Automatic Brake is een geavanceerd waarschuwingsapparaat dat begint met het waarschuwen van de bestuurder bij het voorbereiden van de remmen. Als de bestuurder niet reageert en een aanhangbotsing op handen is met een rollend of geparkeerd voertuig, wordt het remmen automatisch geactiveerd.

Veiligheid in de stad standaarduitrusting

Een andere nieuwigheid is de aanwezigheid in de City Safety-serie apparatuur. Dit systeem kan de gevolgen van een aanrijding aan de achterhoede verminderen of zelfs volledig vermijden met een snelheid tot 30 km/h. City Safety bewaakt de auto’s vooraan, met behulp van een laser in de voorruit, bij de achteruitkijkspiegel.

De auto remt automatisch als de bestuurder niet snel genoeg reageert wanneer het voertuig voor de auto vertraagt of stopt – of als de auto te snel naar een stilstaand object rijdt. Als het snelheidsverschil tussen de twee objecten minder dan 15 km/u is, kan de aanvaring volledig worden vermeden. Als het snelheidsverschil tussen 15 en 30 km/h ligt, wordt de kracht van de botsing verminderd om de gevolgen van de botsing te beperken.

Driver Vigilance Alert (DAC)

De bestuurder-borende Vigilance Alert waarschuwt de bestuurder wanneer zijn concentratieniveau daalt, bijvoorbeeld tijdens lange ritten. Het systeem registreert de bewegingen van de auto en detecteert of deze op een gecontroleerde manier wordt bestuurd. en dat werkt echt….:)

Line crossing waarschuwing (LDW)

De line crossing alert wordt geactiveerd door middel van een knop op de centrale console, en waarschuwt de bestuurder door middel van een discreet geluidssignaal als hij zonder duidelijke reden en zonder de rijrichting aan te geven van richting veranderd op de rijbaan

BLIS en IDIS

De Volvo XC70 is ook uitgerust met de BLED en het Intelligent Driver Information System (IDIS), twee innovaties die de bestuurder helpen om in elke verkeerssituatie een betere controle te krijgen. De BLIS identificeert of een ander voertuig aan de achterzijde staat, in een dode hoek waaruit het niet kan worden gezien, en waarschuwt de bestuurder van zijn aanwezigheid door een visueel signaal.

IDIS voorkomt dat het stuurprogramma wordt verstoord door informatie die niet essentieel is in gevoelige situaties, bijvoorbeeld door inkomende telefoongesprekken of sms-berichten te vertragen. ( dit snap ik niet wat is definitie verstoord? )

De adaptieve regelaar voor snelheid

De Adaptive Range and Distance Control (ACC) regelt de afstand tot het vorige voertuig en past de snelheid van de auto automatisch aan om ervoor te zorgen dat deze afstand niet abnormaal wordt verminderd. De auto start dan automatisch opnieuw wanneer het verkeer weer begint.

Dubbele Xenon actieve directionele koplampen (ABL) – roterend optisch

Om bij te dragen aan het best mogelijke zicht ’s nachts bij het in bochten of op bochtige wegen, kan de auto optioneel worden uitgerust met het systeem van actieve directionele koplampen (ABL) – de optiek begeleidt vervolgens de bochten van de weg.
De dubbele Xenon-technologie verbetert het zicht van de bestuurder met 90% ’s nachts in bochten. Xenon gaslampen bieden een verlichting van 230% hoger ’s nachts. Met andere woorden, de bestuurder kan 45 meter remmen.

Tja als je dat allemaal leest en dan te denken dat mensen die NU een Volvo kopen mogelijk nog meer actievere vormen van veiligheid aan boord hebben…
Indrukwekkend allemaal als je het zo op een rij zet. En ook Xenon is inmiddels vervangen door LED en zo schrijdt de technique voort.

De foto vanmiddag gemaakt op weg naar de kip en daar zijn de actieve veiligheids systemen zeker aan het werk geweest. helling 11% moeiteloos omhoog;…:)

Categorieën: Mijn Volvo-blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *