10/6 2024 Salut aan tous…

Ik las het gedicht van de dichter Marsman, de meeste lezers weten het wel die van de “oneindige populieren aan de einder staan”  en toen kwam onderstaande variatie op papier…. ach zomaar even op deze maandagochtend om 6.30uur

 

denkend aan Holland zie ik overvolle wegen, waar mensen minder naar elkaar toe bewegen, denkend aan Holland zie ik de armoede groeien en de topinkomens bloeien. Denkend aan Holland zie ik mensen zoeken naar huizen, een nieuw leven beginnen ligt mogelijk al vroeg in duigen. Denkend aan Holland zie ik mijn oude vaderland steeds meer veranderen door de tijd, waar een ieder met een verschillende beleving in gedijt. Denkend aan Holland…. de herinnering van weleer….vermengd met mijn Franse leven deze maandagochtend weer. Fijne dag….

a prochaine Bob


2 reacties

Tom · 6 juli 2024 op 12:38

Salut Bob! Ja, dat overkomt mij ook, al ben ik niet altijd enthousiast over de Franse situaties.
Ik kom nog regelmatig in Nederland en ik moet zeggen, helaas, doordat onze zoon van 18 studeert aan de Universiteit Twente. Ik ben toch altijd blij als ik weer over de lege wegen van Noord-Frankrijk rijdt. Vanaf Maastricht begint het gedonder en blijkt zelfs door Duitsland een beter alternatief. Ik volg je blog vanaf nu, leuk hoor, trouwens jammer van jullie hond, ik moet er niet aan denken om onze Roucky, een Border Collie, te moeten missen. Amicalement, Tom

Bob · 6 juli 2024 op 12:46

Dag Tom, dank voor jouw reactie. Tja onze hond dat heeft nog eventjes tijd nodig om gemis te plaatsen, maar dat komt zeker goed.
Leuk om iemand te ontmoeten die ook in France woont…mogelijk ook in de buurt van Vichy zoals wij?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *