1/6-24 Salut a tous, Henry, Piet en Wim welkom.

De tijd vliegt en zo is het alweer zaterdag en zien we ons naar beneden rijden naar de supermarché.

Tja, deze week was de week van de niet aflatende regen of beter gezegd de hoosbuien die onze eigen berg omhulden. Ook de temperatuur liet te wensen over, realiserend dat het over drie weken de langste dag is met nu 7 graden in de ochtend en max 13 in de middag….

met bakken uit de hemel al weken lang

Het was een wat druk voelende week op een of andere manier, je kent het misschien wel. Dus een beetje moe en daarom dit weekend besloten lekker op de bank en bij huis te blijven… In de tuin werken gaat  ook niet want als de ene regenbui is gepasseerd kondigt de volgende donkere wolk zich al weer aan….

De week begon met de aankomst van de vervangende cuisinière, precies dezelfde als de vorige omdat de eerste kachel na vier jaar door een reparatiefout niet meer 100% bedrijfszeker was. Hij deed het nog redelijk maar moesten steeds water bijvullen in de kachelboiler en dat is niet goed.

De cuisinière verwarmt ons huis goed en door dezelfde te kiezen voorkwamen we dat we een installateur moesten inschakelen die wel 1500 eurie voor een dag werk met twee man vroeg aan werkloon ex materiaal . We zijn niet gek… Gelukkig had ik een lieve collega die zijn zoon meebracht om de 260 kg kachel op zijn of haar plek te krijgen. De kachel verbruikt inmiddels met een kleine aanpassing ook nog minder hout met dezelfde opbrengst.

de nieuwe chaudière weer op de plek

Tja, en toen ging ook de boiler niet meer goed werken en kondigde aan, aan het einde van zijn levensduur te zijn. Nu is het zo dat een nieuwe boiler een bijna oneindig ‘soorten en maten’ keuzepalet kent dus ja, ook dat was echt even zoeken.( Daar is Hermine erg goed in)

Uiteindelijk voor een boiler gekozen die er lang over doet om het water op te warmen, hij is toch alleen voor de douche op dezelfde uren, zodat het opwarm vermogen laag is en we in de nabije toekomst de boiler rechtstreeks aan kunnen sluiten op een nog te installeren  mobiele zonnepaneel… Daarover later nog  in een ander blog…

Daarnaast is er veel ziekte bij de schoolbus dus de vraag kwam of ik voor een weekje ‘eventjes’ een ritje erbij kon doen naast mijn standaard busrit. Ja, voor een weekje wil ik dat wel, na huiselijk overleg, echter die rit loopt elke avond tot  21.00 uur voordat ik in huis ben. Het is wel een schoolrit  die letterlijk dwars door het departement voert, want wij wonen aan de grens met de Allier-Loire en de late rit eindigt in de Allier/Puy de Dome.

Iveco 34 zitter en 10m lang x2.40m breed en 2.90 meter hoog

Prachtige rit door mooie heuvels en de natuur langs de rivier de Sioule… Tja dus die ene week replacement werden er nu vier….Ik ervaar dan soms wel dat ik iets ouder word in mijn rug na van 16.30 tot 21.00 uur vierenhalf uur in de bestuurdersstoel. Daarnaast is de bus groter (8,50mx2.40m) dus ook meer ramen en vloer schoonmaken… ik geniet wel van de omgeving en mooie rit…

Tijdens het rijden door het departement ontdekte ik nog een stukje Franse techniek van Ing. Eiffel, ja die uit Parijs, die een Pont de Fer heeft gebouwd op een soort Eifel construct. Erg indrukwekkend. Zie foto’s hieronder.

Onze allerbeste vriend op vier poten

En dan nog onze trouwe  Vidar die een wisselend beeld laat zien, maar een ding is zeker: hij gaat er niet op vooruit. We hebben nu weer een pijnstiller gegeven in de ochtend maar daar wordt hij suf en brommerig van omdat hij zich minder zeker voelt. Die pijnpil gaan we nu naar de avond brengen en hopen dat het beter gaat voor hem…

Hij loopt erg moeilijk nu en doet dat over de matten die in de salon en keuken liggen. Gladde vloer gaat niet meer, zijn poten glijden alle kanten uit.

We zien ook wel dat de tijd  die rest ernstig beperkt is en hopen dat wij de goede beslissing maken op het goede moment voor Vidar. De veearts kijkt mee en voor ons is ‘de moraal’ van Vidar leidend.

Tot slot verwennen we onszelf morgen met een heerlijk dejeuner tussen de middag bij onze buren Adrien en Julie die 2,5km verderop een restaurant runnen…

a la prochàine Bob.      

 

 

 

 


3 reacties

Ferdi · 1 juni 2024 op 23:00

Jullie hebben het er druk mee!
Het zuiden van Nederland heeft ook een hoop nattigheid en zag hier vanavond op het land ook flinke plassen staan.

Sterkte met de beslissing voor Vidar!

Bob · 2 juni 2024 op 08:33

Dag Ferdi, ja ja het leven rolt lekker door…die natigheid is werkelijk exceptioneel maar niet lleen hier ook in europa.

Dirk-Jan · 4 juni 2024 op 20:54

Interessant om te lezen Bob! Qua boiler: kan je wel dan normaal douchen met zo’n laag opwarm vermogen? Het zegt me eigenlijk niet veel hoor.. Een voordeel van die gekke stadsverwarming hier bij mij is dat warm water vlot komt. Helaas is het nogal duur en niet altijd vrij van storingen.

Ook van mij sterkte met de keuze voor Vidar, wel fijn te lezen dat ie het een goed leven heeft, ook al zit hij in de laatste fase daarvan.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *