APRIL 2024 Net even wat onderhoud gedaan en de luchtfilter Mann C 35177 vervangen en daarvoor hoef je werktuig bouwkunde te hebben gestuurd in Amersfoort…:)

 

Deze filter zit er nu 40K precies in…. Kan niet zeggen dat deze zwart ziet van de roet. Moeilijk te zeggen. In de lucht bak verder geen blaadje gevonden . Op de foto de oude filter opengetrokken en onderkant gefotografeerd.
De interieur filter FP 2733 doe ik een keer per jaar dus met 25-28.000km verversen.

 

We hebben ook de banden rondom vervangen, de oude stonden al op het minimum aan de zijkanten. Nu Continental Cross banden eronder die ook geschikt zijn voor Off road hier achter ons en rondom ons huis.

De reclame tekst luidt als volgt: Het behoudt goed grip op zowel verharde als onverharde wegen, wat de veiligheid van reizigers ten goede komt.  De auto reageert met dezelfde stabiliteit op zowel rechte stukken als in de bochten- zelfs nadat hij van het asfalt is afgereden.

Een ander voordeel van de CrossContact H/T is het akoestische comfort dankzij het lage geluidsniveau. De combinatie van een goed ontworpen loopvlak- en binnenband constructie zorgt ervoor dat onaangenaam geluid de cabine niet domineert.

Aanduiding M+S De Continental CrossContact H/T is voorzien van het M+S symbool op de zijkant van de band. De aanwezigheid van dit symbool bevestigt dat het model beter dan klassieke zomerbanden bestand is tegen veeleisende weg omstandigheden, zoals modder en onverharde wegen. (einde reclame spot….)

 

nieuwe band in achterbak

Olie en filters besteld en weer zelf olie verversen. Totale kosten olie en filter 62,50….De ververstermijn is ongeveer 12.500km ook omdat ik ongeveer 25K rij en dus precies zomer en winter verse olie in het carter heb zitten.

 

 

 

De olie is Castrol 5w/40 C3 . Er hoort 5W/30 A5/B5  De A5/B5 uitvoering is voor brandstofbesparing en dat interesseert mij niet hier in de bergen, nu rij ik gemiddeld 1:12.3 met de D5 en regelmatig ook echt korte afstanden dus past een kortere interval.

De jaarlijkse airco check gedaan en  20 gr bijgevuld op een totaal inhoud systeem 750gr. Geen lekkage vastgesteld. Daarnaast is de stabilisator stang achterzijde los geweest en blijkbaar toch invloed op de wielvlucht  aan de banden te zien. Dus dan gelijk wederom laten uitlijnen.

Volgende maand ook de twee jaarlijkse Franse APK Controle Technique voor de auto en dan staat de XC70 mooi op nieuwe sloffen.

Categorieën: Mijn Volvo-blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *