aug 2022. Tja zoals we al weten een fantastische reiswagen. Alle clichés rondom deze uitvoering van de XC 70 2012 serie zijn waar. Het gemiddeld verbruik volgens de boord PC zit op 7.5 en dat is redelijk te noemen dacht ik voor bergland. Ik rij wel met fluwelen voet. De stilte in de XC is echt een verademing. Super gewoon.

De kracht die in de D5 zit en hoe die overgebracht wordt door AWD is gewoon goed. Het koppelbereik voelt erg prettig aan en blijkt laag in de toeren bijzonder sterk. . Ik ga ervan uit dat met de losse auto de Geartronic 6 dat wel hebben kan maar met iets aan de haak wil ik toch zelf even de regie nemen met de versnellingsbak.

Vandaag voor het eerst file gereden naar het vliegveld Lyon en jonge jonge wat fijne werking van het safety pack. Ik rij gewoon in de file “stop en go’ en harmonica file zonder één pedaal aan te raken. Zelfs een complete stop en dan weer volgen gaat vlekkeloos met de radar. Griezelig bijna gewoon maar wat een luxe manier van rijden. De file duurde me bijna te kort 😀

Langzaam maar zeker wordt ik meer wegwijs in de XC en als ik even niet weet contact ik m’n Nederlandse Volvo helpdesk auto vrind Dirk Jan en dan zoek hij dat even op.
Ik heb de Franse handleiding en soms wil ik het even zeker weten in het Nederlands. Het comfort van de stoelen is goed met name door de koeling die je kunt aanzetten.

Ik zou zelf nooit leren stoelen kiezen ook omdat ze plakken als je met korte broek in de auto zit maar met de koeling is dat wel te doen zoals ook het regelen van de aanjager clima in drie basis standen via instellingen My Car is een fijne optie. Op de foto de standaard uitrusting

Vanmorgen met een bandenspanning gereden heen van 2.8 maar ik vond dat toch iets te hard worden en heb deze terug gebracht naar 2.5. Dat maakt het iets comfortabeler aan de binnenzijde.
Ondertussen kijk ik wel uit naar de onderhoud  in Holland want er zijn wel een aantal kleine dingen die nu moeten gaan gebeuren en de volgende wens lijst die we via en met een vriend in Nederland gaan realiseren:

 

 

  1. EGR behandeling compleet schoonmaken
  2. Geartronic Power flushen
  3. Obbe Tuning past motormanagement aan: dus mapping optimalisatie inregelen, dus afgesteld beter dan fabriekswaarden

  4. Aico check
    5 Brandstoffilter vervangen

  5. Luchtfilter vervangen
  6. Voorruit herplaatsen/inkitten wegens aanwezige waterlekje

  7. Distributieriem kit en remschijven en blokken voorzijde en koelvloeistof ververst

Categorieën: Mijn Volvo-blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *