11/6 2022

Volvo for life. Blog XC 2022 vanaf 142.500km.

In mijn woonland Frankrijk een mooie XC 70 gekocht. Ook hier gaan we weer een uitgebreid blog van bijhouden net als van de V70. Deze is de opvolger van de V70 D5 waarmee we 119.000 tot 527.000km hebben gereden in elf jaar. , Ik rij al Volvo sinds 1995 en dit is de tweede XC70 met D5 motor en die is niet stuk te krijgen…de rest mogelijk wel ha ha

 

Wat een volle XC70 2012 op eerste Frans kenteken juli 2012 en de eerste eigenaar was een consul en meneer heeft tax free de XC redelijk laten vol pakken. Zonder gekheid het ging erg snel en gelijk bij de eerste keer zoeken met deze XC op de site La Centrale raak. Deze was het dichtste bij ons huis 396km verderop.

Wat me uiteindelijk wat gerustgesteld is dat ik via Obbe,  een vrind in Nederland;  m.b.v. de Vidash de herkomst en onderhoud heb achterhaald van den beginne en het verhaal van verkoper blijkt te vertrouwen.

Ik heb niet alle gadgets geprobeerd en vergeten te kijken onder de achterklep maar het voelt gewoon goed. Natuurlijk het is een 2012 auto dus niet nieuw meer en er zullen kosten aan komen maar hopelijk rijden we net zo gelukkig met deze XC 70 als we met onze V70 deden..

Nu 142.500 op de teller en dan nog kloppend ook en zaterdag 18 juni haal ik m op. Ik zie alle opties op de Vdash lijst en ik moet nog ff bekijken welke opties er niet op zitten ha ha

Wij hebben van de vraagprijs de aanstormende kosten eraf gekregen zoals distributie riem die met tien jaar vervangen moet worden, olie wissel en alle filters en airco behandeling. De distributie riem en schijfremmen voorzijde worden bij de Volvo garage verkoper vervangen.

We gaan in juli naar Obbe tuning in Nederland voor een motormanagement aanpassing of verfijning, een Powerflush van de automaat en dan tuffen maar. De vorige V70 heeft met deze motoraanpassing van Obbe 427.000km gelopen zonder problemen.

De packs zijn , Familiy line, Driver support line, Personal line,  Comfort pack,  Xc styling pakket, Summun plus line, ,
Er zullen nog wel een kleine verrassingen te tevoorschijn komen zoals mogelijk inmiddels ontdekte geen parkeerverwarming. Wel weer schuifdak en gekoelde en ook verwarmde stoelen.

De afneembare trekhaak zit erop en een extra set  Volvo velgen met winterbanden 6mm profiel. Ik realiseer me wel dat deze XC70 rijden in Nederland een dure bezigheid was geweest met de Motorrijtuigen belasting.( MBR) Dat is hier in France beter geregeld gelukkig.

 

Categorieën: Mijn Volvo-blog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *