04/04.24 Salut a tous,

Ik las dat “La Poste” uiteraard moest gaan reageren op de enorme terugval van het aantal brieven en wat cijfers:`Sinds 1 januari  2023 is “binnen een dag”  bezorging van een brief verleden tijd en kun je desgewenst gebruik maken van een nieuwe service, waarbij je de tekst aanlevert bij La Poste, die vervolgens dichtbij de bestemming wordt uitgeprint en bezorgd.

in 2010 werden nog 4,2 miljard bezorgd, in 2022 ‘maar’ 275 miljoen. De rode postzegel voor spoed bezorging werd in 2022 nog slechts voor 4,6 % van de brieven gebruikt.  Onmogelijk om met dergelijke aantallen voor een acceptabel tarief de facteur dagelijks rond te laten gaan. Met de mail ook beetje achterhaald denk ik.

In het kort heb je nu de keuze uit:

de groene zegel met bezorging minimaal op dag 3. kosten  EUR1,16.Pour les envois courants

E en lichtblauwe/ turquoise zegel voor belangrijke brieven. bezorging minimaal op dag 2. kosten 2,95.                          Voor die prijs kun je de brief volgen tot en met de bestemming.Pour les envois importants

Voor de express is de ‘nieuwe’ e-rode zegel of verzendingswijze uitgevonden: je levert de tekst aan op de site van La Poste, die de tekst dichtbij de bestemming. Dit alles voor slechts voor 1,49 plus eventueel 0,50 om de brief te volgen.

Ik las dat La Poste uiteraard moest reageren op de enorme terugval van het aantal brieven: in 2010 werden nog 4,2 miljard bezorgd, in 2022 275 miljoen….  De rode postzegel werd in 2022 nog slechts voor 4,6 % van de brieven gebruikt.  Onmogelijk om met dergelijke aantallen voor een acceptabel tarief de facteur dagelijks rond te laten gaan.

De besparingen voor La Poste zijn enorm, maar ook het milieu vaart er wel bij. Geen vliegverbindingen meer om de uithoeken van het land binnen 1 dag te kunnen bereiken. La Poste meldt dat 60.000 to CO2 wordt bespaard met de nieuwe bestellingswijze, 25% van de totale uitstoot.

En een besparing van 125 miljoen euro. Dat helpt want de bezorging leverde een verlies op van 1 miljard, waaraan de staat met 520 miljoen tegemoet komt. Er wordt ook geëxperimenteerd met een andere wijze van bestelling, waarbij de statistiek een rol gaat spelen. In sommige straten of wijken komt de facteur niet iedere dag. Dat zou kunnen leiden tot dagelijkse wijzigende rondes voor de facteur. Zelfs de vakbonden zijn akkoord met de nieuwe bezorgwijzen, die ook vooraf zijn getoetst bij 22.000 cliënten.

Natuurlijk is niet iedereen blij. Men wijst op de 8 miljoen (!) Fransen die niet gemakkelijk of niet kunnen omgaan met “internet”.

Gelukkig blijft er een mogelijkheid om ouderwetse brieven, handgeschreven en op mooi papier in een fraaie enveloppe te versturen. Dagelijks sturen en twee dagen later antwoord behoort inmiddels tot het verleden. Als je al die getallen ziet dan realiseer ik me wel dat France in omtrek veel en veel groter is dan Nederland.

Alle informatie van La poste op een rij: www.Laposte.fr/nouvelle-gamme-courrier


1 reactie

Jetske · 4 april 2024 op 16:23

Je zou dan denken dat het hier beter gaat, zo’n klein landje. Maar niet dus, er zijn plaatsen waar de post nog maar 2 of 3 keer per week wordt bezorgd. Op maandag wordt al een paar jaar niet meer bezorgd. Hier wordt gelukkig nog wel van dinsdag tot en met zaterdag bezorgd, kennelijk nog genoeg postbodes. Het tarief voor een normale brief tot 20 gram ligt nu op 1,09 euro.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *