14/5-24 Salut a tous,  

Vanochtend was het zover: de afspraak bij de Controle Technique. De eerste afspraak van afgelopen vrijdag ging niet door wegens een technische storing van de aanmeld-module bij Centraal Register.

Eigenlijk vond ik dat wel fijn want vrijdag was  er een vervanger en die kende ik niet. De vaste controleur ken ik wel van de vorige keuringen met de V70 in 2020 en bij de verkoop van de senior V70 in 2022. Voor wat het waard is maar toch…..Wat mij betreft een keurmeester die je auto niet per definitie wil afkeuren, echter wel helder technisch kijkt hoe en wat. Dus als iets fout is dan klopt het waarschijnlijk ook echt…

Toen ik arriveerde stond een auto, C1 Citroen  2007, met defect koplamplicht en eigenaar en keurmeester probeerden deze weer aan de praat te krijgen, wat uiteindelijk ook lukte. De stekker zat niet goed gemonteerd na het wisselen ten behoeve van de keuring bleek..Keuring geslaagd.

Maar goed we gaan beginnen….De keurmeester haalde de XC70 op en daarna de motorkap open… O,  cela semble nouveau (dat lijkt wel nieuw). Een goede start.Natuurlijk beetje gepoetst onder de kap:-) Men had wel vragen over de plukken hondenhaar onder de kap (anti marter).

Feitelijk worden de draaiende delen gecontroleerd, de remmen, kogellagers en ophanging, subframe enz. Uitgebreider dan in Nederland dacht ik… Bij de rem test vertelde de keurmeester dat er een marge in remvermogen mag zitten van 20% links en rechts. De remmen van de XC70 meten dus nauwelijks verschil met  2% verschil tussen links en rechts.

De schokbrekers scoren 98% volgens de test en dat kan correct zijn want ze zijn pas  50.000 km  gemonteerd. Tevens is dat de gereden afstand in twee jaar. Remschijven SKF doen het goed want na 50K nog geen randje op de voorschijven…

Daarna de roetmeting en die viel dik binnen de waarden van Euro 6 dus ik kan er nog mee vooruit. De auto is gemarkeerd als Euro 5b dus die Euro 6 instelling begreep ik niet en ik wilde ook niet verder vragen, blij dat dit kwetsbare diesel keuring onderdeel goed gepasseerd was. Als ik de verhalen hoor van Nederland en Belgique over de roetdeeltjes test dan is de roetmeting hier nog op de “oude” manier.

De Controle Technique realiseert in dit geval drie runs en daar wordt een gemiddelde uitstoot van genomen lijkt het.

startfase

derde run

Hiernaast een beeld van de roettest en de NO X uitstoot.

 

Alle rubbers van de ophanging en motorblok waren in uitstekende staat volgens de keurmeester en hij liet herhaalde malen weten dat hij de auto in goede staat vond verkeren, zeker met 190.000km op de teller. Ik dacht wel….ja ja daar zitten ook duizenden eurie  van ons goede geld in gespijkerd.

Resumé onderhoud

Bij de koop juni 2022:

+Distributie riem kit vervangen 142.642
+Koelvloeistof ververst 142.642
+Remschijven SKF voorzijde en blokken vernieuwd. 142.642
+Interieurfilter vervangen 144.000
+Brandstof filter vervangen

Voorruit vervangen lekkage gelukkig verzekering 151;000

In eigen beheer:

+Olie en filter 5.30w Castrol syntheet met 144.000
+Geartronic PowerFlush 145.000 ( methode GS Powerflush)
+Airco vullen/check
+Voorruit wissers
+Schokbrekers Monroe Plus Voorzijde 145.000
+Schokbrekers Achterzijde
+ObbeTuning motormanagement optimalisatie 145.000

+Remvloeistof ververst 153.000
+Olie ververst en filter 158.000

2023 tot heden

  1. Haldex oliepomp vervangen waarvoor men wel 900- bij de Franse Volvo dealer factureerde
  2. Gasveren vernieuwd ingebouwd onder de hemel achterklep volvodealer 225-
  3. Stabilisatie stangen achter rubbers zelf gedaan 35-
  4. Achter rem blokken 100-
  5. Nieuwe accu Vartha 95 amp/840  150-
    §. Xenon lampen  Osram 80-
  6. 2x Olie verversen inclusief filter 5/40 Castrol DPF  2 x 50-=100
  7. Jaarlijks alle filters zelf vervangen lucht, interieur, olie en brandstof +/- 67- en injector cleaner BARDAHL, 22,50

  8. Dakraam rubbers vervangen 150-

olie en filter vervangen

Kortom een heel lijstje onderhoud. Ik heb deze al eens geplaatst op het volvo forum waar ik voorheen ook blogde.

In ieder geval een blije rijder hier maar gezegd kan worden dat het niet de goedkoopste auto in onderhoud is. Mijn ervaring na 30 jaar Volvo rijden is wel dat als je de Volvo eenmaal op adequaat onderhoud peil hebt je de jaarlijkse kosten ziet dalen. Veel van het genoemde onderhoud is meerjarig af te schrijven zeg maar. Daarnaast heb ik nu deze Volvo helemaal “doorgewerkt” en nu maar hopen dat met gemiddeld 25.000 km per jaar voorlopig geen gekke dingen gebeuren.

Ter afronding nog een paar foto s van de keuring.

 

 

 

keurmeester controleer speling fusekogel ed

beentjes van de grond

de Controle Technique testbaan


8 reacties

Dirk-Jan · 14 mei 2024 op 20:54

Streng maar rechtvaardig daar in Frankrijk Bob? Wel wat pittiger dan hier begrijp ik.
Blij dat de XC met vlag en wimpel geslaagd is.
Grz, DJ

Bob · 14 mei 2024 op 21:36

Yep dat ging op een leuke maniervandaag. Weer voor twee jaar klaar…

Klaas · 18 mei 2024 op 09:34

Ha die Bob

Gisteren vertelde Johan, jawel mr XC uit Rolde, mij dat je verhuisd bent met je blog. Dus effe een korte reactie van hier.

Het bijzondere geval wil dat ik laatst op de werksite in de Eemshaven moest zijn, en daar een zilver XC zag met een kenteken JK die iets opriep. Maar kon t niet plaatsen… Tot ik Johan daar sprak een voor mij tot dan niet bekende collega , noet wetende dat hij het echt zelf was, met de vraag heb jij misschien die XC? Ik had de mijne er naast gezet en toen ging er bij hem ook een lampje branden…. Hoe klein kan de wereld zijn haha. We hebben een paar dagen intensief samengewerkt om een klusje te klaren en dat is zo n beetje gelukt 😃

Hij vertelde me dat je met je verhaal bent verhuisd, ook dat je weer door de keuring bent etc.

Ik moet niu eerst aan de alag, mest uitrijden, maar ik kom zeker terug zo af en toe.

Heel verl plezier en succes , ook hier met je leven in France en in dit mooie blog van je

Groet

Klaas

Bob · 18 mei 2024 op 11:47

Dag Klaas dat was een mooie ontmoeting dus met Johan en ik had er al een fot van gezien. Ja de XC70 van jou is een volle bak. Geniet er maar van naast al je drukke werk… Kijk maar als je tijd hebt en we ‘horen’ dan van elkaar.. Dak voor je reactie. Bob

Hans · 20 mei 2024 op 21:12

Leuk om een andere Volvo rijder in de Auvergne te ontmoeten; ik heb een xc-70 en net een XC-90 aangeschaft ivm met een zware caravan. Helaas meteen al pech, ws olielekkage bij een sensor, dus staat de auto bij Volvo dealer in Montluçon. zo te lezen bij een echte auto knutselaar, helaas die genen heb ik niet, groetjes, Hans

Bob · 21 mei 2024 op 09:35

Dag Hans, dat is leuk een collega volvo rijder tegen te komen… Hmm ben benieuwd naar jouw ervaringen in Montluçon bij de garage. De XC70 trekt toch ook makkelijk 2100kg. Welke motor heb je erin liggen?
Gr Bob

Henry · 22 mei 2024 op 10:10

Mooi dat hij weer gekeurd is Bob! Moet je in FR echt naar een keuringstation, of kan het ook gewoon bij de lokale garage/dealer? Ik zag toevallig dat er in NL een aantal APK’s ongeldig zijn verklaard, dat schijnt een hele handel te zijn met illegale APK’s.
https://www.rdw.nl/particulier/nieuws/2024/illegale-online-apk

Bob · 22 mei 2024 op 10:20

Ha dag Henry, In France zijn er onafhankelijke keuring stations, dus niet in de garages. Dat zijn formeel gescheiden circuits. Technische keuring is verplicht om een auto te gebruiken met meer dan 4 jaar dienst en om plaats te maken voor een auto die meer dan 4 jaar oud is en die niet meer dan zes maanden oud is. Het is 2 jaar geldig en moet om de twee jaar worden verlengd. Deze wordt uitgevoerd door door de staat goedgekeurde controllers,waardoor men meent dat ‘objectiviteit’ geborgd is.

Ik zelf zie dat deze controleurs gewoon ter plekke wonen waar ze ook keuren en op het platteland zij er veel oude mensen die net kunnen rond komen en hun auto nodig hebben om te overleven op of in de uitgestrekte campagne

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *