Het blauw van de Franse vlag is niet dezelfde kleur als vroeger…

Salut à tous. Sinds de jaren van president Giscard,  hij was de 20e president van Frankrijk van 1974 tot 1981, was de . kleur blauw gelijk aan de kleur blauw van de Europese vlag. Deze toenmalige keuze was gerechtvaardigd om esthetische redenen: de twee vlaggen staan vaak naast elkaar, dus leek het logisch om hetzelfde “Marian”-blauw te gebruiken.

De nieuwe kleur is het “marineblauw” dat op alle gebouwen van het Elysée-paleis, de Assemblée Nationale en andere plekken wappert. Deze beslissing zou zijn genomen op initiatief van de prefect François Xavier Lauch, de vroegere stafchef van Emmanuel Macron.

En met de tint wijziging in de Franse vlag wilde men het nationaal symbool weer oplijnen met de vlagkleur van de  Franse Revolutie (hoppa gaan we weer naar 1789 zoals zo vaak 🙂 
Typisch France…..symbolen en symbool politiek maar wel grappig. Blijft hier een groot besef leven van ‘le grandeur de France’ met alles wat daar bij hoort. Lijken ze hier niet een beetje op de Engelsen?

Ter lering en vermaak beste blog vrienden: het Franse lied met een vertaling gevonden. Even voorbij de intro van een 30 seconden begint het volkslied. Vergeleken met de tekst van het Nederlands volksliek is de Franse tekst nog al heldhaftiger zeg maar…. Ik snap nu beter waarom de Franse Special Forces hun gegijzelde landgenoten bevrijden en NL mogelijk wat minder aandrang voelen om dat te doen ha ha

Categorieën: Algemeen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *