15/6-2024, Salut a tous.

In het vorige blog hadden we het over de Péage en nu toch even een aanwijzing voor de stad Lyon.

de tunnel stad Lyon route soleil

 

Het is een oude discussie voor mensen op weg naar Middellandse zee/Spanje. Is het nu slimmer om over de oude Route du Soleil (de A6/A7) rijden, dwars door de stad, of kun je beter de Rocade Est de oostelijke rondweg rond Lyon, pakken? Het stukje binnen de stadsgrenzen van Lyon is nu een gewone driebaans per richting  autoweg binnen de stad, de M6/M7 genoemd.

 

Bob bus

De rijstroken voor de  (school-)bussen op deze weg zijn namelijk ook vrijgegeven voor covoiturage (carpoolen). Hiermee hoopt men te bereiken dat werkverkeer vaker samen in één auto naar hun werk gaan. Echter dat betekent ook dat voertuigen met meerdere inzittenden gebruik mogen maken van deze rijstrook. En laten de meeste vakantiegangers nou tot die categorie behoren!

Als er twee mensen of meer in je auto zitten, rij je gewoon dwars door de stad over de meeste linkse baan. Zonder last van alle vertegenwoordigers en monteurs die alleen onderweg zijn. De meeste vakantiegangers (echtparen en gezinnen) zitten vanzelf in de rechthebbende categorie. Dus spiegel tegen de vangrail en gas geven…

Er hoort een bord bij:

met “meer personen” rijstrook

De rijstroken die gereserveerd zijn voor zijn aangeduid met een het bord, met een witte ruit in een blauw vlak. Deze reservering van de rijstroken geldt alleen op werkdagen. In het weekend mag al het verkeer op de meest linkse baan.

Nadeel van deze route is dat je er nog maar 70 km/uur mag rijden en soms minder en dat wordt met  snelheid matrix borden aangegeven..Pas op met te hard rijden zelfs met drone kijkt Gendarmerie mee

alternatieve route om Lyon heen

Mocht je rijden in het hoogseizoen op de zwarte zaterdagen dan zou ik zeker de alternatieve route Dijon en dan A39 Bourg en Bress kiezen en dan richting A40 Lyon en dan weer A46 Givors/ Chasse sur Rhone volgen  en zie je vanzelf weer de A7. De route soleil vanaf Dijon is 2;40 uur en de alternatieve route is 3 uur en wel 40km meer rijden echter  en minder files… Je bent met vakantie en de A39 rijdt mooi glooiend door het landschap.

Fijne en vooral veilige rustige vakantie rit door het Franse land of elders in de EU…

a prochaine Bob.

Categorieën: Algemeen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *